Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков каза, че

...
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков каза, че
Коментари Харесай

Министър Шишков: Очаква се акт 16 за междусистемната газова връзка между България и Гърция да бъде издаден другата седмица

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков сподели, че се чака акт 16 за междусистемната газова връзка сред България и Гърция да бъде публикуван другата седмица. 

" Очаквам на следващия ден надзорът и строителят да внесат в ДНСК окончателния отчет за въвеждане на обекта в употреба ", сподели Шишков. Той напомни, че има публикуван акт 15 за обекта. " Държавата е подготвена за акт 16. Ако надзорът е показал всички документи, с цел да може да бъде въведен обектът в употреба, той ще бъде въведен за няколко дни, чакам да е по този начин ", добави Шишков.

" Това, което съм приказвал с вложителя на газовата връзка, е, че в тази тръба има още запас. Обектът, който е планиран и построен, може да поеме по-голямо количество от това, което сега страната е договорила ", уточни министърът. 

" По принцип да спреш строителството на автомагистралите е извънредно неприятно държание като ръководство ", разяснява Шишков казуса с автомагистрала " Хемус ". Той уточни, че дейностите на предишния длъжностен кабинет, за който имаше отзиви, че желае да спре строителството на автомагистралите, са били да бъдат спрени неприятните практики, а не да се стопират огромните инфраструктурни обекти.

" След седем месеца в този момент намерихме недотам изрично спрени неприятни практики, само че пък спрени инфраструктурни обекти ", сподели Шишков. Той уточни, че в този момент това, което прави служебното държавно управление, е да пусне инфраструктурните обекти. 

Като напомни решението на Министерския съвет за оповестяване на бъдещата автомагистрала от Русе за Велико Търново за народен обект, Шишков означи, че няма плануван пътен възел сред нея и автомагистрала " Хемус ". 

По думите му, политиците употребяват автомагистралите сякаш повече за една сцена, с цел да се снимат там. " В миналите седем месеца политиците изгониха строителите от сцената, в този момент ние се мъчим да ги върнем, само че да върнем единствено строителите ", сподели Шишков. Министърът добави, че оттук насетне политиците е добре  да се захванат да възнамеряват всички автомагистрали и да създадат доста явен логаритъм по кое време и по какъв начин ще се строят. " Огромна част от казуса с злополуките в България е неналичието на проходимост на пътищата, тъй като нямаме автомагистрали. Движението е доста по-голямо в сравнение с пътищата могат да поемат ", разяснява още Шишков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР